Split met rits. 

      ,,proefstukje"

 

Zet  60 steken op met de weefborstels  en brei  30 toeren. Kant nu met de afkantmethode die bij de knoopsgaten gebruikt word de middelste 10 steken af.

1  1  1  1   1  1  1  1  1  1

10 9  8  7  6  5   4  3  2  1

Dus de tweede steek op de eerste  en deze twee weer terug op de tweede naald hangen en door elkaar halen. Zo alle 10 steken afkanten.

Zet rechts de steken even in rust, dus naar voren (draad niet afbreken ) om nu over de linker steken een paar toer met restgaren te breien.Zet nu de linker steken in rust  en ga met  rechts en ,het goede garen verder. Brei 30 toer en maak nu de hals door te minderen 1x5, 2x3, 1x2, 2x1, 6x0. Schoudersteken noteren. Schoudersteken afkanten of op restgaren zetten.

Uit het rechte stukje halssteken  bij maken en 1 keer overbreien om de dubbele lusjes kwijt te raken.Haal de rechter kant af met 1 toer nijlondraad  en restgaren, en zet de naalden in A stand.

 Linkerkant het restgaren uit halen, 30 toer breien en de hals in spiegelbeeld.

Brei nu een rugpandje door 60 steken op te zetten en 60 toer te breien.De schoudersteken afkanten of met restgaren van de machine halen.

De halssteken met contrast van de machine halen en met de goede kant naar je toe weer

ophangen daarnaast de steken van de voorhals ( aan beide kanten ). Brei hierover 1 toer en zet de naalden 1 om 1 voor boordsteek ,, je kunt natuurlijk ook een andere boord maken.

”Brei  b.v. 30 toer (steekgrote aanpassen ) en dan de steken  dubbelhangen en nog 4 toer

op steekgrote 7. Afhalen met restgaren. Ga nu naar, een rits inplaats  van knopen en brei een van die methodes.   

     ,,Succes’’

  
Terug naar de hoofdpagina

 

proefstukje van een split met rits.