Gebreide tas. gebreide tas

Voor deze tas heb je 17 vierkanten nodig en 6 halve. Elk vierkant is 30 steken breed en 40 toeren hoog. Dat is ± 10 bij 10 centimeter. Je kunt verschillende kabels erin verwerken maar je kunt ook andere patronen gebruiken zoals gaatjes of verschillende kleuren. Bij deze tas zijn de vierkanten met kabels gemaakt en de( halve) zonder kabels. De halve brei je als volgt; Zet 2 steken op met eetjes en brei 2 toer. Dan afwisselend om de 2 en 4 toer aan één kant 1 steek meerderen tot je 30 steken en 40 toer hebt.

Voor de voorklep

brei je een rand als volgt; breng 7 naalden in breistand en schuif de naalden 3 en 5 terug buiten werking.

                                                              /    /    0    /    0    /    /

                                                              1   2   3   4   5   6   7

Zet op met eetjes en brei 4 toer. * schuif naald 4 in ruststand en zet de slede zo, dat deze naald niet mee breit. Brei 6 toer. Breng de naald in rust terug in de breistanden brei 2 toer.*  van * tot* herhalen. Brei ± 92 toer en maak dan een knoopsgat door de middelste steek opzij te hangen . zet nu de linker 2 steken in rust en over de rechter 2 steken de lengte van het knoopsgat breien ( het mooiste is om een grote knoop op de tas te zetten )dus brei de lengte ± 10 toer.De draad afbreken en over de linker 2 steken ook 10 toer breien. Maak dan weer een steek in het midden en brei weer 92 toer in het patroon.

Dan nog koordjes breien voor de klep over 3 steken ± 1 meter 25. En voor door de bovenkant van de tas een lengte van ± 1 meter.

Voor de schouderbanden

breien we een bredere rand als volgt; Breng 11 naalden in breistand en schuif de naalden 4,   5,  7,   en 8 buiten werking.

                          1    2   3   4   5   6   7   8   9   10   11

                          /    /    /    0    0    /    0   0   /    /     /

Zet op met eetjes en brei 4 toer. Zet de slede voor gedeeltelijk breien en zet dan de naalden 2, 6, en 10  naar voren, dus in rust. Brei 4 toer. Schuif de naalden 2, 6, en 10 weer in de breistand en brei 2 toer. *Van * tot * herhalen tot je ± 85 centimeter hebt.

Afwerking

Naai de vierkanten met een stiksteek  en de goede kant naar buiten  aan elkaar. De halve vierkanten komen bovenaan. Zie tekening.

De rand van de voorklep aannaaien op de aangegeven tekens. Dan het koord volgens de tekening aannaaien. Een knoop op de aangegeven plek naaien. De draagbanden aannaaien volgens de aangegeven tekens op de tekening.

                                 detail gebreide tas           

 

Op de volgende pagina staan nog meer patronen om te bestellen.

Terug naar de hoofdpagina